Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Ινδικό Πικάντικο Κοτόπουλο


Υλικά
Λάδι
2 μέτρια κομμένα Κρεμμύδι(α)
2 ψιλοκομμένες μκρές καυτερές
Κόκκινη(ες) πιπεριά(ες)
1 κουταλάκι αλεσμένη Κανέλα
2 κουταλάκια ακοπάνιστο Κύμινο
1 κουταλιά τριμμένο φρέσκο Τζίντζερ
2 πολτοποιημένες σκελίδες Σκόρδο
2 μεγάλες ξεφλουδισμένες και κομματιασμένες Πατάτα(ες)
1/2 φλιτζάνι Νερό
3 (ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρο)
ψιλοκομμένες μικρές Ντομάτα(ες)
1300 γρ. (χωρίς την πέτσα) Κοτόπουλο
μπούτι ψαχνό

Οδηγίες
Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος 2,5 λίτρων και σωτάρετε το κοτόπουλο σε δόσεις, ώσπου να ροδίσει γύρω γύρω. Βγάλτε το στην άκρη. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος τα κρεμμύδια, τα καυτερά, την κανέλα, το κύμινο, το τζίντερ και το σκόρδο, ανακατεύοντας ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο σκεύος μαζί με τις πατάτες, το νερό και τις ντομάτες. Αφήστε να πάρουν βράση. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν το κοτόπουλο και οι πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου